User Info
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
Styczeń 03, 2025, 18:05:57
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:
Szukanie zaawansowane
Key Stats
695
wiadomości w
62
wątkach, wysłane przez
104
użytkowników
Najnowszy użytkownik:
LesLemus9
Strona główna
|
Pomoc
|
Szukaj
|
Zaloguj się
|
|
Przedsionek
|
Szczelina CiemnoÂści
|
Uciekinier...
« poprzedni
następny »
Strony:
1
[
2
]
3
|
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Uciekinier... (Przeczytany 8815 razy)
Kires
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +1/-0
Odp: Uciekinier...
«
Odpowiedz #15 :
Czerwiec 14, 2008, 09:37:11 »
*
Milcza³ chwile wyrazie pogr¹¿ony we w³asnych myœlach. Kiedy jednak wróci³ do siebie rzek³ cichym i stanowczym g³osem
* Tak wiĂŞc prowadÂźcie do nowego przywĂłdcy... *
Zastanawia³ siê jaki obrót wezm¹ sprawy i jak potoczy siê spotkanie z m³odym przywódc¹ masek. Doskonale zadawa³ sobie sprawê kto przej¹³ to zaszczytne stanowisko. Na jego ustach zagoœci³ uœmiech, kiedy przypomnia³ sobie stare czasy i to jak dra¿ni³ swoj¹ osob¹ tego ambitnego m³odzieùca
*
Viviane
Administrator
UÂżytkownik
Opinia w klanie +4/-0
«
Odpowiedz #16 :
Czerwiec 14, 2008, 09:39:39 »
*GdzieÂś w mroku majaczyÂła niewyraÂźna postaĂŚ. Gdyby ktoÂś siĂŞ jej przyjÂżaÂł zobaczyÂłbycieĂą awnej kobiety o pÂłomienistych wÂłosach. UÂśmiechaÂłasiĂŞ lekko lecz smutno*
Lena
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +3/-0
«
Odpowiedz #17 :
Czerwiec 14, 2008, 10:37:57 »
KiwnĂŞÂła gÂłowÂą, jakaÂś taka nieprzytomna. ZnĂłw popadaÂła w okresy odpÂływania z myÂślami gdzieÂś daleko, odgradzajÂąc siĂŞ z nimi za barierÂą swego umysÂłu. StaÂła tak przez dÂłuÂższÂą chwilĂŞ, nie drgnÂąwszy nawet, ni sÂłowem siĂŞ nie odezwawszy. Wreszcie gÂłowÂą potrzÂąsnĂŞÂła i lekko uÂśmiechnĂŞÂła, patrzÂąc siĂŞ gdzieÂś przed siebie.
- Hmm?.. A tak, racja, chodŸmy. Pana Mila dawno jakoœ nie widzia³am, wyby³ chyba w pilnych sprawach, albo mo¿e ja go przeoczy³am. Ale pan Gwalkamai pa³êtaÌ powinien siê gdzieœ niedaleko.
RuszyÂła przed siebie, co kilka krokĂłw przeskakujÂąc nad jakimÂś niewidocznym uskokiem ziemi, albo kawaÂłkiem skaÂły, samotnie poniewierajÂącym siĂŞ tu od dawna.
- ÂŻycie takiego kamienia musi byĂŚ strasznie nudne. -
stwierdziÂła nagle.
Wilonia
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +1/-0
«
Odpowiedz #18 :
Czerwiec 14, 2008, 11:30:18 »
OdnajdÂą siĂŞ Leno pokrewne dusze w najmniej spodziewanym momencie.* burczaÂła nadal strzepujÂąc z siebie nie wiadomo co. Jednak po chwili wyprostowaÂła siĂŞ. PoczuÂła coÂś.. CoÂś znajomego .. Oczy niebieskie rozejrzaÂły siĂŞ uwaÂżnie w okoÂło jednak nic a nic dojrzeĂŚ nie mogÂły* Oni trzej z jednej gliny ulepieni... * skwitowaÂła beznamiĂŞtnie i kroki swe skierowaÂła do miejsca gdzie byĂŚ powinien ktoÂś z waÂżniejszych*
Kires
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +1/-0
«
Odpowiedz #19 :
Czerwiec 14, 2008, 11:48:36 »
*
Ruszy³ za nimi... cichy i milcz¹cy. WidaÌ by³o, ¿e jego umys³ wci¹¿ zaprz¹ta³y jakieœ myœli. Bogowie, jak on pragn¹³ ju¿ mieÌ to wszystko za sob¹... wróciÌ do przytulnego mieszkania i rzuciÌ siê bezw³adnie na ³ó¿ko. Utkwi³ wzrok w dwóch postaciach id¹cych przed nim
* To ja siĂŞ zestarzaÂłem, czy te jaskinie wydÂłuÂżyÂły? *
MusiaÂł przerwaĂŚ tĂŞ ciszĂŞ, ktĂłra doprowadzaÂła go szaÂłu
*
Wilonia
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +1/-0
«
Odpowiedz #20 :
Czerwiec 14, 2008, 12:12:01 »
StaroœÌ nie radoœÌ mi³y mój* rzuci³a z kpin¹ przez ramiê a ubawiony wzrok na Lenê przenios³a* Prawdziwa zrzêda siê nam trafi³a..
Lena
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +3/-0
«
Odpowiedz #21 :
Czerwiec 14, 2008, 13:19:36 »
- Nie wiem, ktĂłra wiĂŞksza. -
nie mogÂła powstrzymaĂŚ siĂŞ przed zÂłoÂśliwostkÂą, obracajÂąc siĂŞ na piĂŞcie, szczerzÂąc zÂąbki w uÂśmiechu do Wilonii i mrugajÂąc do Kiresa.
- Czasami mam wra¿enie, ¿e te korytarze same ¿yj¹ i nas tutaj maj¹ jedynie za nieistotny szczegó³ swego istnienia.
GwaÂłtownie zakrĂŞciÂła i zatrzymaÂła siĂŞ wprost przed drzwiami, ktĂłre w dziwny sposĂłb zlewaÂły siĂŞ z otaczajÂącymi ja skaÂłami. WyszukaÂła dÂłoniÂą niewielkiej szczeliny, wsunĂŞÂła w niÂą palce i pociÂągnĂŞÂła. Wbrew oczekiwaĂą drzwi otworzyÂły siĂŞ lekko, jakby nic nie waÂżyÂły, a z kamieniem miaÂły naprawdĂŞ niewiele wspĂłlnego, nawet ograniczyÂły siĂŞ jedynie do cichego mrukniĂŞcia, nie zaÂś jĂŞku zawodu, Âże ktoÂś je tarmosi. Dziewczynka gestem zaprosiÂła do Âśrodka.
Kires
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +1/-0
«
Odpowiedz #22 :
Czerwiec 14, 2008, 15:26:08 »
*
Z lekkim zaskoczeniem patrzy³ na t¹ ma³¹ istotkê, która w tym wieku mia³a tak ciêty jêzyk i by³a tak zaradna. Uœmiechn¹³ siê mimowolnie i skinieniem g³owy podziêkowa³ ma³ej za zaproszenie. Rozejrza³ siê po pomieszczeniu uwa¿nie, gdy¿ nie móg³ go sobie przypomnieÌ
*
Lena
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +3/-0
«
Odpowiedz #23 :
Czerwiec 14, 2008, 16:25:20 »
Pomieszczenie by³o mniej wiêcej okr¹g³e i mniej wiêcej uporz¹dkowane. Wygl¹da³o natomiast doœÌ specyficznie, je¿eli wzi¹Ì pod uwagê pó³ki z ksi¹¿kami ustawione tak, ¿e jednym bokiem dotyka³y œciany, a drugim wycelowane by³y w sam œrodek okr¹g³ego pokoju. Na œrodku zaœ sta³ równie okr¹g³y stó³ zawalony ró¿nego rodzaju woluminami, notatkami, ksiêgami i innymi dzie³ami skrybów. Wbite w œciany haki na dobrze os³oniête kandelabry wygl¹da³y na niedawno instalowane z gracj¹ drwala robi¹cego siekier¹ wycinanki z papieru. Natomiast reszta przedstawia³a siê ju¿ o wiele lepiej.
- Powinien tu byĂŚ... Tak... -
dziewczynka popadÂła w chwilowÂą konsternacjĂŞ
. - Teoria czasami zawodzi w praktyce.
Kires
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +1/-0
«
Odpowiedz #24 :
Czerwiec 14, 2008, 17:08:05 »
A kogo, lub czego szukamy? *
Spyta³ spokojnym tonem, rozgl¹daj¹c siê po pomieszczeniu. Zaiste oryginalnie urz¹dzone by³o i od razu do gustu mu przypad³o. Powolnym krokiem ruszy³ wzd³u¿ rega³ów wy³o¿onych ksi¹¿kami. Wzrokiem wodzi³ po ich tytu³ach i kunsztownych ok³adkach. Mimo i¿ mêdrcem nie by³ i magia go specjalnie nie interesowa³a, to widok ten cieszy³ jego oczy. Lepkie paluszki co chwilê wodzi³y po jakimœ przedmiocie, który wyda³ mu siê choÌ trochê wartoœciowy
*WidzĂŞ jednak, Âże sporo siĂŞ zmieniÂło od mojej ostatniej wizyty... *
Uœmiechn¹³ siê delikatnie
*
Gwalkamai
Zamaskowani
UÂżytkownik
Opinia w klanie +2/-0
«
Odpowiedz #25 :
Czerwiec 15, 2008, 21:23:46 »
Skoro tu jesteœcie... zak³adam, ¿e mnie. *rozleg³o siê za ich plecami. Gdy siê odwrócili zobaczyli stoj¹cego w drzwiach bia³ow³osego pó³elfa.* Tym razem teoria nie zawiod³a... *uœmiechn¹³ siê pod nosem* Kogoœcie tu przyprowadzi³y, moje mi³e Panie? *zapyta³ lekkim tonem, jednoczeœnie lustruj¹c wzrokiem przybysza.*
jam tej siÂły czÂąstkÂą drobnÂą,
ktĂłra wiecznie zÂła pragnÂąc,
wiecznie czyni dobro
Lena
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +3/-0
«
Odpowiedz #26 :
Czerwiec 15, 2008, 21:45:30 »
Dziewczynka odetchnê³a z takim dog³êbnym ufff. Przez chwilê obawia³a siê, ¿e mo¿e coœ pomyli³a, a szukanie w tej sieci labiryntów zajê³oby trochê czasu. Bo to proste, kiedy siê wie, czego szuka i gdzie to jest, wtedy trafienie to ³atwizna, ale inaczej...
- Tak, tak, przyprowadziÂłyÂśmy.. czÂłowieka, nie pana.. ymm.. pana Kiresa. -
jej nawyki w mowie jak zwykle ujawni³y siê i nie mia³y zamiaru daÌ za wygran¹. Zrobi³a sobie miejsce na stole, spychaj¹c w jeden punkt parê ksi¹¿ek oraz stertê papierów i usiad³a na blacie.
- PomyÂślaÂłam, Âże trzeba go pokazaĂŚ.
Gwalkamai
Zamaskowani
UÂżytkownik
Opinia w klanie +2/-0
«
Odpowiedz #27 :
Czerwiec 15, 2008, 22:48:10 »
PokazaÌ... pana Kiresa... *uœmiechn¹³ siê szerzej, jakby rozbawi³o go u¿yte przez dziewczynkê sformu³owanie. Mrugn¹³ do niej, porozumiewawczo, a mo¿e w nagrodê?* dobrze pomyœla³aœ. A o panu Kiresie co nieco s³ysza³em, choÌ dotychczas nie mia³em przyjemnoœci poznaÌ... *znów spojrza³ na przybysza badawczo* Có¿, niestety muszê zadaÌ to pytanie, *ton jego g³osu nie wyra¿a³ zmartwienia, raczej zaciekawienie* co pana do nas sprowadza po raz kolejny?
jam tej siÂły czÂąstkÂą drobnÂą,
ktĂłra wiecznie zÂła pragnÂąc,
wiecznie czyni dobro
Lena
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +3/-0
«
Odpowiedz #28 :
Czerwiec 15, 2008, 23:12:02 »
- Mhm. -
brzmia³o to mniej wiêcej jak zadowolone z siebie mrukniêcie pomieszane z przytakniêciem i lekko st³amszone pod naporem zainteresowania. Ma³a, aby zaj¹Ì czymœ rêce, wziê³a pierwsz¹ lepsz¹ ksi¹¿kê, która le¿a³a na skraju i zachêca³a czerwon¹, ³adnie wykonan¹ ok³adk¹. PrzerzucaÌ poczê³a strony, co jakiœ czas zerkaj¹c na nie i szukaj¹c jakiœ rycin, aby siê rozeznaÌ, o czym to. Z zawodem jednak stwierdzi³a, ¿e w tej konkretnej ksi¹¿ce jedyne co siê z dzie³ sztuki rysowniczej znajduje, to mapy, zapewne do³¹czone do opisów paùstw lub czegoœ w tym rodzaju. Ma³o zachêcaj¹ce. Od³o¿y³a wiêc wolumin z powrotem na stó³ i co jakiœ czas posy³a³a mu z³owrogie, ewidentnie obra¿one spojrzenie, które wypomina³o ksi¹¿ce, ¿e jest taka, jaka jest.
Wilonia
Zamaskowani
Nowy uÂżytkownik
Opinia w klanie +1/-0
«
Odpowiedz #29 :
Czerwiec 15, 2008, 23:23:54 »
* JuÂż dÂłuÂższy czas tylko obserwatorem i biernym sÂłuchaczem byÂła. Jednak teraz pytanie Gwala zmusiÂło jÂą do zabrania gÂłosu*
- Przywlek³am go sobie za te k³aczki d³ugie. Nie wyt³umaczê dlaczego bo sama nie mam pojêcia ale mam s³aboœÌ do uciekiniera..
* SkrzywiÂła siĂŞ niezmiernie przyznajÂąc siĂŞ do sÂłaboÂści czuÂła siĂŞ obnaÂżona zupeÂłni*
- ObiecaÂł prawie grzecznym byĂŚ i o ewentualnych ucieczkach informowaĂŚ..
* Wzrok gdyby zabijaĂŚ umiaÂł Kires pewnie juÂż trupem by leÂżaÂł pod jej oczu naporem*
- Prawda zÂłodziejaszku?
Strony:
1
[
2
]
3
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »